Medical Taping Concept

Deze therapievorm wordt toegepast bij verschillende indicaties, het effect is  erg uitgebreid en kan daarom  breed worden ingezet. De tape die wordt gebruikt binnen de praktijk is  van het merk “Cure Tape”. Dit is een tape met een hypoallergene lijmlaag die geschikt is voor de normale en gevoelige huid. Het is een pijnvrije behandelvorm die veilig uitgevoerd wordt en als zeer effectief wordt ervaren (het verschil is na het plakken van de tape al gelijk merkbaar voor velen).

Wanneer is Medical Taping toepasbaar?

Bij de volgende situaties is de tape een bijzonder effectief hulpmiddel om de behandeling extra te ondersteunen;

Verminderen van de spierspanning bij overgevoelige spieren (ook wel de-toniseren genoemd).
Bieden van stabiliteit bij gewrichten die aangedaan zijn (te denken aan slijtage van de knie/heup), hier worden de spieren juist gestimuleerd om activiteit te leveren.
Houdingscorrectie als ondersteuning om bijvoorbeeld het schouderblad in een gewenste positie te plaatsen zodat spieren adapteren naar de gewenste positie.
Immobiliseren en symptomen remming bij gewrichten met een bestaande ontsteking.
Deze taping vorm wordt tegenwoordig steeds meer veelzijdiger toegepast. Zo wordt de techniek zelfs toegepast bij patiënten met COPD, Astma & hooikoorts om de “extreme” symptomen dragelijker te maken c.q. verhelpen. (zie videofragment hieronder)

Voor meer informatie neem contact op met ons.

Contactformulier

In geval van urgentie, stel gerust vragen.