Dry Needling Therapie

Dry Needling Therapie 

Dry needling kunt u letterlijk vertalen naar “droog naalden”. Dat houdt feitelijk in dat er naalden worden gebruikt om het lichaam klachtenvrij te krijgen. Er wordt bij deze behandelvorm geen vloeistof geïnjecteerd in het lichaam, vandaar de term “droog”. Doordat er geen vloeistof door de naald gaat, is de naald superdun. Het zijn dan ook accupunctuur naalden die er gebruikt worden.

Veiligheid

De naalden zijn enkelvoudig steriel verpakt, hebben een houdbaarheidsdatum, en worden na gebruik direct gedeponeerd in de naaldenbak. De therapeut die deze behandeling uitvoert heeft een uitgebreide cursus gevold en is gecertificeerd  om de handelingen te verrichten.

Is het dan acupunctuur?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Het is geen acupunctuur, we gebruiken alleen de naald, dat is ook de enige overeenkomst met acupunctuur.

De grootste verschillen zijn hieronder opgesomd:

Dry Needling Therapie

  1. Dry Needling Therapie is een Westerse geneeswijze.
  2. De naald wordt door de huidlagen in de spier aangebracht.
  3. Het doel met deze therapievorm is om de lokale myofasciale triggerpoints (spierknopen) effectiever / directer op te heffen.
  4. De spier reageert op een succesvolle plaatsing van de naald middels een twitch (onvrijwillige beweging van het spierweefsel.
  5. De behandeling duurt gemiddeld 10 minuten en binnen twee tot vier dagen is al duidelijk resultaat voelbaar. (sommige gevallen binnen drie tot 24 uur)

Acupunctuur

  1. Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze
  2. De naald wordt in de huid aangebracht, daar blijft deze ook gedurende de behandeling zitten.
  3. Het doel met Acupunctuur is om balans te creëren in het lichaam door de zogeheten Meridianen te beïnvloeden om energie naar de gewenste locatie (om) te leiden.
  4. De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.
Contactformulier

In geval van urgentie, stel gerust vragen.